opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee

Moscato d'Asti 'Luminé' 2018, Ca'D'Gal

Regio: Piêmonte, Italië

Druif: Moscato Bianco

Lentearoma's van bloesems, sinaasappel, perzik en druiven. Verrukkelijk aromatisch. De lichtparelende bubbels reinigen op een gracieuse manier de mond.

Meer info:

Dit kleine, mooie wijnhuis uit Piemonte, is een begrip als het gaat om Moscato d'Asti. Opgestart door zijn vader, heeft nu Alessandro Boido de dagelijkse leiding in handen en is tevens de wijnmaker. Er zijn er maar weinig die de intensiteit, zuiverheid en complexiteit van Sandro Bodio's Ca’d’Gal kunnen evenaren. Lage opbrengsten, biologische wijnbouw, wijnen uit één wijngaard van terroirs met blauw lint, oude wijnstokken, massale selectie, rijp fruit, laag zwavelgehalte, natuurlijke gistfermenten en langdurige flesrijping in zandputten is ver verwijderd van wat je ‘typisch’ Moscato zou noemen..

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van wijngaarden tussen 20 en 35 jaar. Fermentatie in gesloten inox cuves (“autoclave”). De Moscato d’Asti wordt gemaakt volgens een bijzonder procedé. De vergisting gebeurt op lage temperatuur en stopt men als de wijn een alcoholgehalte van 5% heeft bereikt. Op deze manier blijven de onvergiste suikers en natuurlijke bubbels in de wijn.

13,90
Verzendmethode
Levering in straal van 15km (Aarschot):
0,00
Levertijd:
3 tot 7 werkdagen (indien dringend, graag een seintje) Levering vanaf zes flessen (mag mix zijn)
Beoordelingen (0)
Moscato d'Asti 'Luminé' 2018, Ca'D'Gal heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.