opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee

Sisquella 2016, Clos Pons

Regio: Catalunya, Spanje

Druif: 70% Garnacha Blanca, 30% Albariño

Aroma's van witte bloemen, fijne gisten, aromatische kruiden en rijp fruit. Elegant met intense fruitsmaken, een gebalanceerde aciditeit en delicate toetsen van kruiden, vanille en eik. Sisquella is sensueel, rijk, divers, expressief en anders. Verfrissend, doch intens, aromatisch doch complex en gestructureerd en vol nuances in één!

Meer info:

Clos Pons is eigendom van de familiale Grup Pons, actief in de olijfolieproductie sinds 1945. Het ambitieuze Clos Pons wijnbouwproject is ontstaan uit het overwinnen van een moeilijke situatie. In 2001 was er een 10 dagen durende koude golf met hevige sneeuwval in de streek. Het resultaat was een groot verlies aan olijfbomen. De familie Pons realiseerde zich dat de gronden een enorm potentieel hadden voor hoogkwalitatieve wijnbouw. Ze plantten onmiddellijk wijngaarden aan en kochten aanpalend een wijngaard met oudere stokken. Die combinatie van twee domeinen met zowel oudere als jongere stokken zijn de expressie van de Clos Pons terroirwijnen.

Sisquella is de eerste witte wijn ooit gemaakt op Clos Pons. De naam verwijst naar een oude verlaten nederzetting in Les Garrigues. Deze gedurfde blend resulteert in een wijn met een onderscheidend karakter door de Albariño die sowieso op de frisheid speelt en dan de typische witte Garnacha die de smaak doet evolueren richting rijker en met een zoetere textuur.

De wijngaarden liggen in de dorpjes L'Albagès en La Pobla de Cérvoles op een hoogte van 500 tot 700 meter. Manuele oogst in 15 kg kisten. De Garnacha Blanca fermenteert in Franse eikenhouten vaten en veroudert nadien in deze vaten gedurende een periode van 4 maanden met om de 14 dagen een battonage (oproeren van de gisten).

15,60
Verzendmethode
Levering in straal van 15km (Aarschot):
0,00
Levertijd:
3 tot 7 werkdagen (indien dringend, graag een seintje) Levering vanaf zes flessen (mag mix zijn)
Beoordelingen (0)
Sisquella 2016, Clos Pons heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.