opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee

Roter Veltliner 'Scheiben' 2018, Weingut Kolkmann

Regio: Wagram, Oostenrijk

Druif: Roter Veltliner

Schitterende neus van wilde kruiden en weidebloemen. Gebalanceerde fruit-en karamelaroma's. Mineraal. Aangenaam en sappig met veel diepgang en een lange finale. Indrukwekkende wijn. Elegant en terughoudend bij de begroeting, nadien expressief en extravagant.

Meer info:

Gerhard Kolkmann is derde generatie wijnbouwer in het stadje Fels, in het wijngebied Wagram, tussen het bekende wijngebied Wachau en de grens met Tsjechië. Bodemonderzoek heeft uitgewezen dat Wagram eens de kust van een prehistorische oceaan was. Daarover heeft zich een dikke laag löss (fijn zand, afgezet door wind) gevormd. De Grüner Veltliners worden er pittig en kruidig van. Ook de Roter Veltliner en de Burgundersoorten doen het in Wagram goed.

Het familiebedrijf Kolkmann heeft 34 hectaren wijngaard in bezit, waaronder de sublieme locaties Brunnthal, Diebstein en Scheiben. De unieke bodemstructuur van löss in veel van hun wijngaarden geeft wijnen een markante identiteit. Kwaliteit, familie en innovatie zijn de grote kernwaarden van dit bedrijf. Een topdomein uit Oostenrijk! 

Het Scheiben perceel is een van de toplocaties in de regio. Het bevindt zich op de middelste helling van het Kolkmann domein op ongeveer 240 tot 260 hoogtemeters. De locatie ligt op het zuiden gericht. Hier vindt men de diepe löss - de lösslagen zijn tot 20 meter diep - met een zeer hoog aandeel kalk van 40%. Deze 4 hectare grote wijngaard beplant met Grüner en Roter Veltliner produceert krachtige, volle wijnen.

11,80
Beoordelingen (0)
Roter Veltliner 'Scheiben' 2018, Weingut Kolkmann heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Roter Veltliner 'Scheiben' 2018, Weingut Kolkmann