Regio: Languedoc, Frankrijk
Druif: 40% Petit Manseng, 18% Grenache Gris, 12% Grenache Blanc, 7% Marsanne, 7% Roussanne, 7% Albariño, 6% Verdejo, 3% Macabeu
Aroma's van citrus en wit steenfruit, florale en minerale toetsen.
Fris doch vol in de mond, heerlijke balans.
Meer info:
De druiven worden eind augustus met de hand geplukt. Met een rendement van slechts 25 hl/ha is dit puur kwaliteit. De fermentatie gebeurt voor een deel op temperatuur gecontroleerde inox vaten, het andere deel op grote eiken vaten met regelmatige bâttonage om de smaak voller en ronder te maken. De wijn rust 6 maanden “sur lie”.
Het domein "La Cendrillon" bevindt zich in Ornaisons, een stadje tussen Narbonne en Carcasonne. De geschiedenis van "La Cendrillon" begint midden de 18 de eeuw wanneer de familie Joyeux rond 1750 eigenaar wordt.