opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee

Nettrroir Soave 2018, Mainente

Regio: Veneto, Italië

Druif: Garganega

Een superieure Soave! Deze wijn is tegelijkertijd fris, mineraal, krachtig en elegant. Netrroir heeft een fantastisch rijp fruit karakter, met subtiele hints van vanille en is zacht en rond van smaak. 

Meer info:

Wijn en druiven hebben altijd een rol gespeeld in de familie geschiedenis van de familie Mainente. In 1939 kocht Virgilio Mainente het huidige wijnbedrijf met enkele wijngaarden. Ook voor die tijd was de familie al actief in de wijnbouw. Tot 1950 gebeurde dit samen met het verbouwen van graan en het houden vee. Een landbouw traditie die je tot eind jaren vijftig in heel Italië aantrof. 
Vanaf medio jaren vijftig nam Ugo Mainente het stokje over en specialiseerde zich in wijn. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Marco & Davide Mainente. Marco is verantwoordelijk voor de 12 hectare wijngaarden en Davide voor het wijnmaken. Beide broers zijn, net als hun vader , afgestudeerd aan de universiteit van Conegliano en liepen stages in binnen- en buitenland om hun kennis en vaardigheden te vergroten. Alle wijngaarden van de familie liggen rond het pittoreske stadje Soave. Hier vind je de allerbeste wijngaarden van het hele Soave gebied. Voor deze wijn worden de beste trossen uit de wijngaarden op verschillende momenten geplukt, precies wanneer iedere tros zijn optimale rijpheid heeft bereikt. Deze druiven worden vervolgens korte tijd te drogen gelegd (1 week). De vergisting wordt opgestart in roestvrijstalen vaten en halverwege de vergisting wordt de helft van de wijn overgeheveld in betonnen vaten en het andere deel in eerder gebruikte eikenhouten vaten. Nadat de wijnen 12 maanden hebben gerijpt, worden beide wijnen weer geblend en vervolgens gebotteld. 

14,90
Verzendmethode
Levering in straal van 15km (Aarschot):
0,00
Levertijd:
vanaf zes flessen (mag mix zijn) *geen leveringen tussen 19/2 en 1/03*
Beoordelingen (0)
Nettrroir Soave 2018, Mainente heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.