opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee

Marsanne 'Les Vignes d'à Côté' 2018, Domaine Yves Cuilleron

Regio: Rhône, Frankrijk

Druif: Marsanne

Helder strogele kleur met heerlijk subtiele geuren van voorjaarsbloemen, vlier, kamperfoelie en een vleugje hazelnoot. Heerlijk vol en rond van smaak, met smaken van amandelen, abrikozen en perzik. Aangenaam sappig, fijn en elegante finale met een vleugje vanille.

Meer info:

Yves Cuilleron vertegenwoordigt de derde generatie van wijnmakers. Cave Cuilleron bestaat sinds 1920. In 1987 is het domein via zijn grootvader en oom in handen van Yves gekomen. Samen met François Villard is Yves Cuilleron tegenwoordig één van de grootste talenten in de noordelijke Rhône. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu. De meeste van zijn wijngaarden liggen in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu. In totaal beschikt hij over 59 hectare verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu.

Yves heeft een belangrijk slogan... zo rijp mogelijke druiven plukken! Hij is een lekkerbek die houdt van goed eten en van 'Les Vins Gourmand'. Dat proef je ook terug in zijn wijnen. Hij maakt zijn wijnen '100% maison'. Per perceel of type wijn bewaakt hij de Cuilleron stijl van de betreffende cuvée, zonder compromis. Echter, niks staat bij hem vast. Hij werkt op gevoel, ervaring en blijft observeren en bijsturen. Hij selecteert het fruit van de oudere en jongere stokken. Hetzelfde doet hij met de verschillende percelen. Het blenden van verschillende percelen doet hij alleen als er voldoende synoniemen zijn of eigenschappen die elkaar aanvullen.

Qua wijnmaken gaat Yves zijn eigen weg. Hij volgt niet de trends. Zo werkt hij niet conventieel, niet organisch en niet bio-dynamisch, maar wel volgens zijn eigen filosofie gericht op het verkrijgen van gezonde druiven. Hierbij observeert hij continue om tijdig te kunnen ingrijpen. Hij werkt reeds 20 jaar duurzaam volgens la lutte raisonnée; een verstandige manier van wijnmaken zonder pesticiden en kunstmest. In de kelder werkt hij met de natuurlijk gisten en gebruikt hij bijvoorkeur oudere foeders en barriques in plaats van stalen tanks.

Net als in het geval van de Roussanne en de Viognier maakt Yves Cuilleron ook een heerlijke landwijn van de Marsanne, een van de twee druiven die hij ook gebruikt voor de witte Saint-Joseph. Marsanne is een bijzondere druif, die wijnen oplevert met een heerlijk bloemig karakter en fijne zuren. Het maken van een landwijn geeft Cuilleron meer speelruimte, bijvoorbeeld om ook druiven van het plateau boven de Rhône te gebruiken. De druiven zijn afkomstig van twee terroirs: van graniet en van oude rivierafzettingen. Cuilleron bewerkt de wijngaarden op een zo natuurlijk mogelijke manier, zonder het gebruik van herbiciden of pesticiden. Zo zorgt hij voor een natuurlijk evenwicht tussen druivenstokken en ondergrond. De druiven worden met de hand geplukt, waarna de gisting plaatsvindt op lage temperatuur. Rijping plaats op deels cuve en deels eikenhouten barriques, op de lie, de dode gistcellen, gedurende zo’n zes maanden. Dat zorgt voor een heerlijk karaktervol en mooi zacht glas witte wijn, een typische noordelijke Rhône

14,30
Verzendmethode
Levering in straal van 15km (Aarschot):
0,00
Levertijd:
3 tot 7 werkdagen (indien dringend, graag een seintje) Levering vanaf zes flessen (mag mix zijn)
Beoordelingen (0)
Marsanne 'Les Vignes d'à Côté' 2018, Domaine Yves Cuilleron heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.