opc_loader

Blanco 2017, Bodegas Luis Canas

Regio: Rioja, Spanje

Druif: 85% Viura, 15% Malvasia

Mooie goudgele kleur met heldere, citroenachtige reflecties Uitstekende neus met veel elegantie, gecombineerd met hints van bloemen, frites en hazelnoten. Heerlijk droog in de mond met net voldoende zuurtegraad om het fris en levendig te maken, met een gestructureerde afdronk van rijp fruit.

Meer info:

Wijn maken zit de familie Cañas in het bloed. Het wijnhuis werd in 1928 opgericht door Luis Canas, maar de historie van het bedrijf gaat verder terug. De familie is ruim 2 eeuwen actief in de druiventeelt en wijnproductie. De uitgestrekte wijngaarden van de familie Cañas liggen in La Rioja, een autonome provincie in het Noorden van Spanje. Luis Canas werkt met de filosofie dat goede wijnen alleen geproduceerd kunnen worden met de beste druiven. De geoogste druiven worden met zorg in kleine kratten gelegd en vervolgens getransporteerd naar de winery. Daar worden ze nogmaals uitgebreid gecontroleerd. De druiven die in perfecte staat verkeren gaan verder in het wijnproces.

Bodegas Luis Cañas produceert wijnen met het grootste respect voor het milieu. Ze maken gebruik van natuurlijke hulpbronnen zodat ook op lange termijn duurzame landbouw mogelijk blijft. Dus geen herbiciden, kunstmest en agressieve producten of praktijken om het milieu te beschermen en planten te verkrijgen met een sterk immuunsysteem, dat hen in staat stelt om zich te verdedigen wanneer nodig.

Kwaliteit is altijd een kwestie die een sterke inspanning vereist, hard werken in de wijngaard gedurende het jaar, groene oogsten doen en de ventilatie van clusters vergroten, de oogst van perfect rijpe druiven toestaan ​​die allemaal met de hand worden geplukt. De hoge zuurtegraad zorgt voor een uitstekende structuur en een lange levensduur. De kalkhoudende kleigronden leveren deze belangrijke zuurtegraad als gevolg van het gebruik van wijngaarden van minstens 50 jaar oud. 85% oude wijnstok Viura en 15% Malvasia. Na handmatige selectie van trossen, geoogst van wijnstokken van ten minste 60 jaar oud, worden de druiven geperst om de most te verkrijgen, die gedurende zes uur wordt gemacereerd en vervolgens gedurende 17 dagen bij 17C wordt gefermenteerd in nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten. Structuur en elegantie worden bereikt door minimaal vier maanden op de droesem te rijpen in een combinatie van verschillende eiken vaten van Frans, Amerikaans en Midden-Europees eiken. Battonage wordt regelmatig uitgevoerd tijdens de 4 maanden veroudering op de droesem voorafgaand aan de botteling.

11,00
Verzendmethode
Levering in straal van 15km (Aarschot):
0,00
Levertijd:
3 tot 7 werkdagen (indien dringend, graag een seintje) Levering vanaf zes flessen (mag mix zijn)
Beoordelingen (0)
Blanco 2017, Bodegas Luis Canas heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.