Over ons

Wijnen Le Sud ging enkele jaren geleden van start, toen Lieselot en Jurgen vaak in Franse wijnstreken vertoefden...en je kan het al raden...'on request' brachten zij wel eens wat wijn mee naar huis.

Van het één kwam onverwacht het ander, en hopla, onze wijnwinkel in het centrum van Aarschot was er! Geboortedatum: 13 augustus 2016...

Er kwamen naast Franse wijnen al gauw Italiaanse en Spaanse en Duitse...enfin veel wijnen bij...Le Sud blijft wel trouw aan Europese wijnen, laat dat duidelijk zijn. In het prille begin importeerden ze bijna alles zelf, helaas bleek dat iets te grootmoedig (al die palletten wijn = veel stock = moeilijk!). Wijnen Le Sud ging op zoek naar groothandels en proefden en proefden en proefden...zo zijn ze vandaag tot een heel fijn gamma gekomen, waar ze eigenlijk best ook wel wat trots op zijn!

Een tijdje later kwam Staf (papa van Lieselot) zijn pensioen eraan...en hij dacht aan een flexijob in de horeca om bezig te blijven. Gezien er in de wijnwinkel wel eens gevraagd werd: "kunnen wij hier ook een glaasje drinken?" kwam weeral van het één het ander en werd onze wijnbar geboren. Telkens op donderdagavond van 18u tot 23u...en je kan het al raden, sinds kort ook op 1 zondagnamiddag per maand. Gewoon omdat Staf en Robbe (de man van Staf) hun passie hier ook in gevonden hebben.

Enfin, ondertussen weten jullie al wat meer over Le Sud, toch hier nog enkele kernzinnen, zodat jullie helemaal mee zijn:

Het ganse Le Sud-team geniet graag van een zalig glas wijn... ze genieten hier nog meer van, wetende dat jullie daar ook van genieten.

Jullie zijn steeds bij Le Sud welkom, om iets lekkers te proeven (elke week staan er enkele wijntjes open) of om wat wijnervaringen te delen (bij Le Sud babbelen ze graag) of om wat wijnadvies te vragen bij dat heerlijke gerecht dat jullie gaan klaarmaken!

Wijn drinken gaat niet in de eerste plaats om kennis, vooral om proeven, proeven, proeven en leren wat je lekker vindt. En genieten, genieten, genieten (ja, dat doen ze echt graag daar bij Le Sud)!