Regio: Toro, Spanje
Druif: Tinta de Toro (Tempranillo)
Aroma's van zwart fruit zoals braambes, ook minerale en kruidige toetsen. Aangename, lange afdronk.
Meer info:
Doordrongen van de wens topwijn te maken, zocht wijnmaker Raul Acha naar de beste wijngaard in het Toro gebied. Matsu, dat in het Japans “geduldige balans/wachten” betekent, omschrijft perfect de essentie van dit project.
De druiven komen van 60 tot 90 jaar oude wijngaarden met een beperkte productie, gelegen in arme grond en gekweekt met behulp van biodynamische technieken. Matsu is meer dan een wijnhuis of een wijn; het is een modern, duurzaam wijnbouwproject dat een unieke collectie van zeer expressieve wijnen bij elkaar brengt.
'El Picaro' (elke Matsu-wijn vertegenwoordigt een generatie wijnboeren, dit is de kleinzoon) is een jonge, fruitige, biodynamische Tempranillo die een korte houtrijping heeft gehad op Frans eikenhout.
The Wine Advocate:
"The entry-level El Pícaro is a juicy, fresh and fruit-driven Tempranillo with aromas of licorice and dark berries. It's soft and primary, with a polished palate. Approachable and easy to drink."