opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee

Caprasia Crianza Anfora 2017, Bodegas Vegalfaro

Regio: Valencia, Spanje

Druif: Bobal

Diepe, kersenrode kleur met een aromatische intensiteit die overheerst door donker rijp fruit en subtiele geroosterde eiken tonen. Unieke Crianza die bijkomend 6 maanden rijpt in 150 liter terracotta "ánforas", hetgeen een zeer uitgesproken smakenpallet oplevert. 

Meer info:

Bodegas Vegalfaro bevindt zich in de regio La Plana de Requena-Utiel in de provincie Valencia, waar ze wijnen maken van de oorsprongsbenamingen DO Utiel-Requena, DO Cava en de eigen Pago de Los Balagueses. De Bodega bevindt zich in de onmiddelijke omgeving van de archeologische site Las Pilillas, een Iberische wijnproductiefabriek uit de 7de eeuw voor Christus. Naast de wijnstokken worden er hier ook granen, olijven en amandelen verbouwd.

De Bobal druiven van deze wijnen zijn afkomstig van meer dan 55jaar oude ranken uit de Finca Alfaro wijngaard op 700m hoogte op de kleigronden over klei-kalksteen grintige ondergrond en zandige leem. Oogst van geselecteerde "goblet" wijnstokken met lage opbrengst, uitgevoerd in de eerste week van oktober bij het bereiken van de optimale rijping van de druiven. Ontsteling en zachte persing van de druiven met voorgisting bij lage temperatuur. Malolactische gisting in eiken vat, crianza gedurende 14 maanden in Europese eiken vaten van 225 liter (Frans-Hongaars-Roemeens) met lichte en medium toast. Vervolgens wordt een deel van de wijn 6 maanden gerijpt in 150 liter terracotta "ánforas".

14,60
Verzendmethode
Levering in straal van 15km (Aarschot):
0,00
Levertijd:
3 tot 7 werkdagen (indien dringend, graag een seintje) Levering vanaf zes flessen (mag mix zijn)
Beoordelingen (0)
Caprasia Crianza Anfora 2017, Bodegas Vegalfaro heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.