Obriers de la Peira 2015

Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

aroma's van kers en zwart fruit, ook viooltjes en garriguekruiden
soepel en elegant in de mond, volle en lange afdronk

wijnjaar: 2016

wijnhuis: La Pèira is een creatie van Rob Dougan, een bekende Australische componist, woonachtig in Londen. Toen hij in 2004 het domein kocht, had hij geen enkel idee van wijnbouw. Hij was echter zodanig geïnspireerd door de grond (rotsen en stenen) en de omgeving, dat hij wist dat deze plek wel bijzonder móest zijn! Na het aantrekken van de getalenteerde wijnmaker Jeremie Depierre werd er direct consessieloos de best mogelijke wijn gemaakt. Extreem lage rendementen, zorgvuldige en arbeidsintensieve wijnbouw, en na de oogst een strenge selectie op de table de tri. In de kelder wordt de wijn zoveel mogelijk met rust gelaten, van A tot Z moet de natuur zijn werk doen.

regio: Languedoc

druif: Cinsault, Carignan

elevage: 18 tot 24 maanden op eikenhouten vaten

foodpairing: wildgerechten, rood vlees, kazen, ovenschotels

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen