opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee

Saint-Estèphe 2015, Château Petit Bocq

Regio: Bordeaux, Frankrijk

Druif: 75% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet-Franc 

Diepe donkerrode kleur. Aroma's van rijp fruit en wat vanille, een fijne kruidigheid en een knappe, lange afdronk.

Meer info:

Er zijn een aantal châteaux in de Bordeaux die bekend staan om hun betrouwbaarheid en goede prijs-kwaliteitverhouding. Petit Bocq is daar een van. Het Saint-Estèphe domein is gevestigd in het gehucht Pez, even ten westen van het dorp Saint-Estèphe. Eigenaar is de Belgische dokter Gaëtan Lagneaux, en hij is het die Petit Bocq “groot” heeft gemaakt: bij de aankoop in 1993 telde het domein slechts enkele hectaren, en vandaag de dag is dat aangegroeid tot 15,5 hectare.

Omdat Lagneaux steeds nieuwe stukken aankocht liggen de wijngaarden enigszins versnipperd. Ook de grondtypen verschillen: er zijn delen waar de, voor de Médoc kenmerkende, kiezels overheersen, er zijn delen met een mengsel van kiezels en klei (typerend voor de appellation Saint-Estèphe waar de gronden wat zwaarder zijn dan in de meer zuidelijk gelegen gemeenten), en in een enkel deel is de bodem zanderig. Het hoge aandeel merlot laat men gestaag teruglopen.

Lagneaux neemt geen halve maatregelen om tot een goed resultaat te komen. Hij past een “groene oogst” toe om de rendementen in toom te houden. Bij de oogst sorteert hij liefst drie maal, zodat alleen het beste fruit gebruikt wordt voor de Petit Bocq. Een tweede wijn is er overigens niet. Sorteren geschiedt in de wijngaard, en vervolgens in de chai zowel voor als na het ontstelen van de druiven. 

*Robert Parker 91

28,90
Beoordelingen (0)
Saint-Estèphe 2015, Château Petit Bocq heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Saint-Estèphe 2015, Château Petit Bocq