el recio matsu

Beschikbaarheid: Op voorraad (20)

aroma's van zwart fruit, ook hints van chocolade en vanille
vol en stevig in de mond, zijdezacht met minerale tonen, lange mooie afdronk

wijnjaar: 2016

wijnhuis: Matsu is méér dan een wijnhuis of een wijn. Het is een modern project van duurzame wijnbouw die een exclusieve collectie voortbrengt van hoge expressie wijnen. Matsu, een Japans woord dat vertaald in het Nederlands "wachten" betekent. Het definieert een initiatief dat de oosterse cultuur en de zorg voor de natuurlijke wereld verbindt met de meest geavanceerde technieken van de biodynamische landbouw van de Europese landelijke zones. De wijngaarden worden bewerkt in een vorm die volledig ecologisch is, door het gebruik van chemische of synthetische herbiciden, insecticiden en fungiciden te vermijden. Matsu vertegenwoordigt de essentie van een natuurlijke wijn. De wijnen van Matsu worden allemaal gemaakt met de druif Tinta de Toro (synoniem voor de Tempranillo-druif)regio: Toro.

Bodegas Matsu vertaalt het verhaal van 3 generaties wijnmakers:
De tweede wijn, is de 'middelste generatie'...Zeer gelimiteerde productie van 90 tot 100 jaar oude stokken, natuurlijk geteeld volgens biodynamische technieken. Drie weken inweking en vergisting in betonnen vaten. Malolactische vergisting in franse eiken vaten, daarna volgt 14 maanden rijping. De wijn wordt niet gefilterd en er worden geen agressieve technieken gebruikt om te klaren.

druif: Tempranillo

elevage: veertien maanden op eikenhouten vaten

foodpairing: rood vlees, duif, kruidige gerechten, harde kazen, tapas, wild

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen