Benuara 2016

Beschikbaarheid: Op voorraad (7)

aroma's van braambes en pruim, ook gedroogde kruiden en mokka 
vol van textuur en krachtig in de mond, romig en intens, mooi in evenwicht, lange afdronk

wijnjaar: 2016

wijnhuis: In 1970 begon Francesco Cusumano met het maken van wijn om te bewijzen dat het mogelijk is om goede wijnen te produceren op Sicilië. Tegenwoordig wordt Cusumano geleid door de broers Diego en Alberto. De familie Cusumano heeft geïnvesteerd in verschillende gebieden op Sicilië, om het beste terroir per druivensoort te kunnen creëren. De kelder waar de wijnen rijpen ligt in Partinico en hier komen technologische innovatie, aandacht voor design en respect voor de geschiedenis samen. Hierdoor produceert dit jonge, moderne bedrijf unieke wijnen uit een uniek landschap.

regio: Sicilië

druif:  70% Nero d'Avola, 30% Syrah

elevage: 80% in inox cuve, 20% op eikenhouten vaten

foodpairing: gegrild rood vlees, stoofschotels, gerijpte harde kazen

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen