Au fil du temps

€7,25
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

aroma's van abrikoos en jasmijn, geroosterde toetsen, provençaalse kruiden
speels en vol in de mond, tegelijk complex, 'een specialere' zoals de wijnmaker

wijnhuis: Limburg telt heel wat wijnmakers, maar de bekendste en meest excentrieke woont in Frankrijk. Jean-Marie Guffens heeft er drie wijnhuizen en is volgens critici de beste producent van witte bourgogne. ‘Overdreven’, vindt hijzelf,  ‘alle anderen zijn slechter.’

Verget du Sud is een initiatief van Guffens waarbij hij wijnen maakt van aangekochte druiven in het zuiden van Frankrijk. Zoals hij dat in de Bourgogne doet via Maison Verget, sloot hij akkoorden met landbouwers die hij al jaren kent en waarvan hij het werk in de wijngaard nauwgezet volgt, van bij de aanplant van nieuwe wijnstokken tot aan de oogst. Hij staat zelf in voor de vinificatie en de rijping.

Deze cuvée, zonder vermelding van wijnjaar, wordt gemaakt volgens de "solera-techniek", die vooral in Andalusië erg populair is. De vaten worden voor de rijping op meerdere niveaus gestapeld, de onderste laag ("solera" genoemd) bevat de oudste wijnen, de bovenste de jongste wijnen. Uit de onderste vaten wordt de te bottelen wijn getapt, waarna deze solera-vaten worden aangevuld met een equivalente hoeveelheid wijn uit de hogere laag. Deze handeling wordt bij elke botteling herhaald.

regio: Rhône

druif: Marsanne, Roussanne, Viognier, Chardonnay

elevage: op eikenhouten vaten

foodpairing: groentenschotels, pasta, asperges, vis, zachte kazen

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen